Född: 2000-04-04

HD: A
Bog: U.a.
Öga: U.a. (2002-04-09)
       U.a. (2011-03-21)

58 cm hög, 20 kg

MH
Karaktärstest

IPO I

Uppflyttad Lägrespår

Lydnadsklass 1
Zailor är border collien i flocken, den hund som inte har en aning om hur gammal han är. Skulle någon fråga honom hur gammal han är skulle hans svar bli att han är max 2 år gammal.

Zai är en snabb hund inom IPOt där han med stor sannolikhet är Sveriges enda skyddsmeriterade border collie, han biter som en kobra. Gäller för figuranten att hinna med. Han har en ENORM kamplust och det är det han lever för. Han är en ren byteshund, med nästan inget försvar. Men lite, lite försvar finns där någonstans, dock visar han det inte på samma sätt som en schäfer t.ex. Han har inte varit den lättaste hunden att ha med och göra heller. Bakom den hund han är idag ligger massor av hårt jobb, uttrycket "Blod, svett och tårar" har för mig fått en verklig betydelse när det gäller den här hunden. Men jag skulle aldrig byta bort den tiden med Zai, för han är än så länge den hund som lärt mig allra mest om hundar och hundträning. Jag lär mig fortfarande massor av honom, oavsett vilken gren vi tränar på.

I vallningen har han stor pondus gentemot djuren, han har också en fin djurkänsla.

Zai är en väldigt aktiv hund, precis allt man hittar på åt honom är hur roligt som helst tycker han. Full ös - medvetlös är nog en bra beskrivning av honom. Han är även en social hund, som gärna gosar med folk.
Kort sagt så är Zai VÄRLDENS GLADASTE HUND!

På grund av olika omständigheter har Zai tyvärr inte hunnits meriteras inom vallningen
- det innebär dessvärre att han inte tillåts gå in i avel.
ANJO KAY'NINES KENNEL
E-post: kennel@anjokaynines.se | Copyright Kay'nines © 2011-20xx