Kennel Anjo Kay'nines föder upp efter SKK's regler.

Valpen levereras:
*SKK registrerad
*Chippmärkt eller tatuerad
*Vaccinerad
*Veterinärbesiktade
*3 års dolda felförsäkring enligt gällande konsumentlag
Kontakt:
mail: kennel@anjokaynines.se

Anna Eriksson
msn: anna_erixzon@hotmail.com

Johan Eriksson
telefon: 0706 115322
Kennelnamnet har funnits sen 2004, vi har haft schäfer sen 1999.

Hej och välkommen till vår hemsida, vi är ett syskonpar som bedriver denna lilla kennel på hobbynivå. Vi befinner oss i Närke, närmare sagt i Närkes Kil utanför Örebro. Längre ner på denna sida kommer en kortare presentation om oss.

Vår ambition med avelsarbetet är att få fram dugliga arbetshundar för bruks/sport och tjänstebruk, vi inriktar oss på att avelsdjuren ska ha sådana egenskaper och exteriör som gör att de klarar av hårt arbete. Våra hundar är inga klassvinnare när det gäller utställningar, men de är aktiva hundar som kräver sitt i form av engagemang av föraren genom såväl mental aktivering som fysisk aktivering.
Vi har som krav på valpköparen att Ni:

♦ Röntgar höfter och armbågar
♦ Låter hunden genomgå en Mentalhundbeskrivning

Utöver det har vi som önskemål att Ni även försäkrar hunden.
Skälet till att vi kräver att valpköparen röntgar höftleder och armbågar på valparna när de nått lämplig ålder (12-18 månader) samt mentalhundbeskrivning (MH - även här vid 12-18 månaders ålder) är för att dessa "verktyg" hjälper oss i vår utvärdering av avelsarbetet vi lagt ner. Med röntgade leder hos valparna kan vi avgöra om de avelsdjur vi använt är bra nog att fortsätta användas, samt vi får en vägledning om det går att avla vidare på avkommorna och därmed skapa nya generationer. För dessa slutsatser räcker det inte med att bara röntga avelsdjuren utan man behöver även kullsyskonens och avkommornas ledstatus för att få en rättvis utvärdering. Detsamma gäller för MH då vi får en fingervisning om hundarnas mentala egenskaper och hur avelsdjuren nedärvt dem samt hur vi skall förbättra mentaliteten hos kommande generationer.
Ena delen i syskonparet. Uppväxt med hundar i familjen, började med egna hundar 1996 då blandrasen Robin Hood köptes in - vandrade vidare den 12 december 2011, 15 år och 7 månader gammal. Med honom påbörjades hundträning mot tävling och med Robin blev det start i Elitklass lydnad, därefter har det blivit fler hundar där några stannat kvar medan andra flyttat vidare efter en periods träning. De som lever hos mig nu är;

Nordanåkers Joker alias Zailor kom år 2000 och är förmodligen den första och enda bordercollien i Sverige (och Norden?) som tävlats i skyddhundsklassen i form av IPO1 där han plockade på sig 93p. av 100p. möjliga i skyddsdelen.

Kvasers Drifa - "Troja" flyttade in 2004, en underbar tik som tyvärr belastades med dåliga höftleder har dock BSL3 och IPO2 samt lydnadsklass 3 start i bagaget. Zailor och Troja är i dagsläget mer eller mindre pensionerade, dock aktiva sådana då de fortfarande får arbeta av sig men tävling är det inte tal om för tillfället.

Hulgaard's Ulla 2 - "Ull" har varit en i flocken sen hösten 2008 - en liten tik som ibland får en att tänka på ADHD och ett gäng andra bokstavssjukdomar är dock den hund som det satsas på mot tävling med idagsläget. Har även tävlat med broderns Akilles i IPO3.

Är utbildad B-instruktör hos Svenska Brukhundsklubben, har varit B-figurant för MH och MT också.
Andra delen i syskonparet. Är givetvis också uppväxt med hundar i familjen, började med egna hundar 2003 då Divaheden Bono "Elite" inköptes. 2005 köptes Emix von Spitzbubezwinger "Akilles" in - en mycket lovande hund. Men tyvärr förolyckades både Elite och Akilles i en tragisk olycka på nyårsdagen 2010.

Sommaren 2012 anlände beaglen Tail Tip's Turbo II - "Trapper" - en liten, otroligt söt och glad valp som förhoppningsvis blir en god jakthund som stor.

Har figurerat sen 2003 och har hunnit figurera ett flertal olika hundar och raser sen dess, och kört upp ett par från start till tävling - värt att nämnas kan vara att den första hunden som kördes upp från grunden till tävlan var Ässwes Hassan vilken efter endast 6 månaders träning blev godkänd i BHP1. Egna tävlingsframgångar består av IPO2 ihop med Akilles, Elite var tyvärr för hundaggressiv för att chansa med på tävling.

Även Johan har varit B-figurant för MH och MT.
ANJO KAY'NINES KENNEL
E-post: kennel@anjokaynines.se | Copyright Kay'nines © 2011-20xx